KOSKI-LAPPEA, Kolari

Kolari , Lappi    Lappeantie 229    6 Henkilöä    Hinta Alk. 855€/ viikko

Torniosta 170 km pohjoiseen, Kolarin keskustasta 25 km lounaaseen, sijaitsee Lappeankosken partaalla Tornionjoen ja Muonionjoen yhtymäkohdassa Suomen ja Ruotsin rajalla. Matka rantaan noin 40 m, vedenkorkeus vaihtelee.
3 kpl jokiveneitä moottoreineen vuokrattavissa omistajalta. Polttoaine sisältyy vuokraan.

Koski-Lappea on upea, entisöity uittorakennus. Se on siirretty nykyiselle paikalleen v. 2000. Rakennuksessa on iso tupakeittiö, jossa vuodesohva, yläkerrassa 2 makuuhuonetta (viistokatot), molemmissa 2 sänkyä, yläkerrassa myös oleskelutila, jossa vuodesohva. Sauna, pesuhuone, takkahuone, erillinen wc sekä terassi kosken puolella. Yläkerrassa on parveke koskinäkymällä ja yläkerrassa on myös erillinen wc.
Talossa on kaksi televisiota (tupa ja yläkerran oleskelutila), lisäksi bluetooth-kaiutin ja valokuitu. Tuvassa on iso leivinuuni. Kalan säilytykseen on arkkupakastin. Sähkögrilli ja savustuspönttö. Venerannassa tulipaikka, etäisyys 150 m.

Koski-Lappea tarjoaa kalastusmatkailupalvelujen lisäksi kauniin ja rauhallisen luontoympäristön. Koko kesä tarjoaa hyvät olosuhteet harjuksen ja lohen ranta- ja venekalastukselle.
Väylän eli Tornion- ja Muonionjoet yhdistyvät kauniissa Lappean kylässä, jossa Ruotsin ja Suomen tuntureiden vedet kohtaavat kuohuvassa Lappean koskessa. Lappean suvanto on kuuluisa lohensoutupaikka, josta nousee Itämeren villilohta. Kolarista kunnan alueelta nostetaan Suomen suurimmat lohet ja Väylänvarren kylissä onkin tarjolla monipuolisia kalastuspalveluja. Koski-Lappeassa voidaan kalastaa kolmen kosken rajaamalla jokiosuudella. Lohta voi tavoitella perinteisesti soutukalastaen veneellä tai rannalta perholla ja uistimella. Rantakalastuspaikat sijaitsevat Lappeankosken ja Ääverkosken ranta-alueella.

Kalastusluvat, ks. kohde 2502 Tornionjoki-Muonionjoki-Könkämäeno (yhteislupa-alue, www.eraluvat.fi).
Metsästys: valtionmaiden pienriistan metsästysalue (kanalinnut, vesilinnut, pienpedot ja jänis) 2604 Kolari ulottuu Lappeaan saakka (luvat, ks. www.eraluvat.fi).

Liinavaatteet varattavissa suoraan kohteen siivooja/huoltajalta. Mökillä oleva autotallirakennus ei ole asiakkaiden käytössä.
Jos loppusiivous on puutteellisesti tehty, laskutamme jälkikäteen 150 €.

Kauppa ja tankkauspalvelut Kolarissa 25 km, Pellon keskusta 50 km, rajanylityspaikka Ruotsiin Kolarissa 25 km.
Ylläksen hiihtokeskukset 65 km.vuokraa mökki ja loma asunnot


Vuokrattavat lomamökit Suomessa

vuokraa mökki ja loma asunnot